חדר האוכל הנטוש של קיבוץ גונן עתיד להפוך לאקדמיה קולינרית, שתפתח את שעריה לתלמידים ולשפים מכל רחבי העולם.
מכללה קולינרית בינלאומית שעתידה להיפתח בשנה הבאה בקיבוץ גונן. המכללה,
על פי התוכניות, עתידה לכלול גם חווה ומסעדה, והחזון שמציגים פרנסיה מדבר על קידום התרבות הגסטרונומית ופיתוח תיירות קולינרית לאזור.
הקרן — השלוחה האמריקאית של קק"ל — עתידה להשקיע בהקמת בית הספר 12 מיליון דולר.
השנה האחרונה הוקדשה למחקר, לתכנון ולחיפוש מקום לפתוח בו את האקדמיה הקולינרית הבינלאומית,
שעתידה להביא לחבל הארץ הצפוני גם מורים ושפים מן העולם.
המסעדה אמנם תהיה פתוחה בסופי שבוע, אבל לא יהיו בה חזיר ופירות ים".
המכללה הקולינרית הגלילית עתידה לפתוח את דלתותיה בתחילת 2020. "המחזור הראשון יהיה קטן, 15-10 תלמידים,
ובכל שנה מספר התלמידים יגדל. בשלב הראשון גם דמי הלימוד לא יהיו זולים,
אם כי יהיו מלגות, אבל תוך שלוש־ארבע שנים בית הספר יקיים את עצמו — מתוצרת המשק,
ממסעדה בת 90 מקומות ומעסקים נלווים כמו ייצור גבינות, יין, שוקולד ושאר מוצרי מזון".
על תוכנית הלימודים האקדמית — המשלבת בין מגמות שונות — הופקדה אוניברסיטת דרקסל בפילדלפיה,
ומתוכנן גם שיתוף פעולה עם מכללת תל חי.